About Uswie we zijn

Bij d’Ouwe Smisse vind je simpel en goed eten dat lekker smaakt. Of je nu een lekkere tosti wilt eten met de lunch, met vrienden gezellig wil borrelen tijdens een jazzclub middag, aan wil schuiven tijdens de aanschuiftafel voor een daghap, met je geliefde 5 gangen wil dineren of goede koffie wil drinken met een fantastische PUNT appeltaart. Alles kan… 

Alle gerechten maken we dag vers met respect voor mens, milieu en dier. Zo wordt er zoveel mogelijk met biologische producten maar zeker regionaal gekookt en letten wij op de hoeveelheden zout en suiker.

Als het om eten en drinken gaat, kun je in Zeeland alle kanten uit. Ons eiland is een schatkamer vol streekproducten waar je van kunt genieten als je uit eten gaat. In onze keuken worden lokale producten gebruikt. Met beroemde producten als Zeeuwse mosselen, verse oesters en Oosterscheldekreeft, maar ook zilte groenten als zeekraal en lamsoor. Kom het proeven.

foto DVDV

Maatschappelijke dingesMVO

Ook wij zien dat de wereld verandert naar een bewustere, gezondere, en meer solidaire samenleving. Dit is een feit. Consumenten waarderen steeds meer de inspanningen van restaurants op het gebied van maatschappelijk welzijn, milieubewustzijn en het ondersteunen van goede doelen. Steeds meer bedrijven treden naar voren en uiten luidkeels deze waarden en normen. 

Gelukkig zien we dat steeds meer bedrijven zich bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het is positief om te zien dat veel horecazaken actief deelnemen aan maatschappelijk verantwoorde activiteiten, wat een aanzienlijke vooruitgang is in de sector. Het succes hiervan hangt echter af van de mate waarin restaurants deze benadering op een authentieke manier omarmen, vanuit oprechte wil om bij te dragen, en niet slechts om een positief imago te creëren. Bij d’Ouwe Smisse hebben we dit al zo’n 10 jaar geïntegreerd in onze bedrijfsvoering, zonder hiermee te pronken of het actief te communiceren. Hoewel sommigen dit als een gemiste kans beschouwen, is het voor degenen die regelmatig bij ons komen geen verrassing.

“Duurzaam en maatschappelijk ondernemen, met zorg voor milieu en natuur.”

Hoewel maatschappelijk verantwoord ondernemen al stevig verankerd is in onze organisatie, is het nodig om enkele kernthema’s te definiëren. Deze thema’s zullen ervoor zorgen dat zowel leveranciers als medewerkers gezamenlijk bijdragen aan het beheersen van de milieubelasting en het beperken van milieurisico’s. We streven ernaar om een verslag op te stellen dat onze betrokkenheid beschrijft, evenals de specifieke werkwijzen die we hanteren en de gebieden die nog aandacht behoeven maar positief bijdragen aan ons doel. Dit initiatief strekt zich niet alleen uit binnen onze Smisse, maar ook daarbuiten.

Ons uiteindelijke doel is om tegen Q4 van 2024 het hoogste niveau van het Green Key-certificaat te behalen: goud. We zijn vastberaden om deze ambitieuze mijlpaal te bereiken en zo ons voortdurende streven naar duurzaamheid te bevestigen.

ZonnemaireFun Facts

inwoners

2176706

baby in 2022

3106493

gemiddelde prijs

car1

elektrische auto's

wat mensen zeggengeef uw mening

d'Ouwe Smisserecensies