About Uswie we zijn

Bij d’Ouwe Smisse vind je simpel en goed eten dat lekker smaakt. Of je nu een lekkere tosti wilt eten met de lunch, met vrienden gezellig wil borrelen tijdens een jazzclub middag, aan wil schuiven tijdens de aanschuiftafel voor een daghap, met je geliefde 5 gangen wil dineren of goede koffie wil drinken met een fantastische PUNT appeltaart. Alles kan… 

Alle gerechten maken we dag vers met respect voor mens, milieu en dier. Zo wordt er zoveel mogelijk met biologische producten maar zeker regionaal gekookt en letten wij op de hoeveelheden zout en suiker.

Als het om eten en drinken gaat, kun je in Zeeland alle kanten uit. Ons eiland is een schatkamer vol streekproducten waar je van kunt genieten als je uit eten gaat. In onze keuken worden lokale producten gebruikt. Met beroemde producten als Zeeuwse mosselen, verse oesters en Oosterscheldekreeft, maar ook zilte groenten als zeekraal en lamsoor. Kom het proeven.

foto DVDV

Maatschappelijke dingesMVO

Ook wij zien dat de wereld verandert naar een bewustere, gezondere, en meer solidaire samenleving. Dit is een feit. Consumenten waarderen steeds meer de inspanningen van restaurants op het gebied van maatschappelijk welzijn, milieubewustzijn en het ondersteunen van goede doelen. Steeds meer bedrijven treden naar voren en uiten luidkeels deze waarden en normen. 

Gelukkig zien we dat steeds meer bedrijven zich bezighouden met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het is positief om te zien dat veel horecazaken actief deelnemen aan maatschappelijk verantwoorde activiteiten, wat een aanzienlijke vooruitgang is in de sector. Het succes hiervan hangt echter af van de mate waarin restaurants deze benadering op een authentieke manier omarmen, vanuit oprechte wil om bij te dragen, en niet slechts om een positief imago te creëren. Bij d’Ouwe Smisse hebben we dit al zo’n 10 jaar geïntegreerd in onze bedrijfsvoering, zonder hiermee te pronken of het actief te communiceren. Hoewel sommigen dit als een gemiste kans beschouwen, is het voor degenen die regelmatig bij ons komen geen verrassing.

“Duurzaam en maatschappelijk ondernemen, met zorg voor milieu en natuur.”

Hoewel maatschappelijk verantwoord ondernemen al stevig verankerd is in onze organisatie, is het nodig om enkele kernthema’s te definiëren. Deze thema’s zullen ervoor zorgen dat zowel leveranciers als medewerkers gezamenlijk bijdragen aan het beheersen van de milieubelasting en het beperken van milieurisico’s. We streven ernaar om een verslag op te stellen dat onze betrokkenheid beschrijft, evenals de specifieke werkwijzen die we hanteren en de gebieden die nog aandacht behoeven maar positief bijdragen aan ons doel. Dit initiatief strekt zich niet alleen uit binnen onze Smisse, maar ook daarbuiten.

Ons uiteindelijke doel is om tegen Q4 van 2024 het hoogste niveau van het Green Key-certificaat te behalen: goud. We zijn vastberaden om deze ambitieuze mijlpaal te bereiken en zo ons voortdurende streven naar duurzaamheid te bevestigen.

GRILLBBQ

GRILL BBQ TIPS

Ben je de trotse eigenaar van een EI of dat nou een groene, zwarte of rode is geworden, of ben je nog aan het oriënteren en benieuwd naar hoe deze BBQ precies werkt? Wat je reden ook is, we geven je graag alle uitleg die je nodig hebt om je BBQ aan te steken en op de juiste temperatuur te houden. Zo kun je binnen de kortste keren genieten van de heerlijkste gerechten, bereid in je eigen tuin.

Waar moet je op letten?

Kies voor hoogwaardige houtskool. Dit betekent dat de houtskool uit grote stukken moet bestaan, maar er zijn ook andere aspecten waar je op moet letten. De brandduur, FSC-certificering, temperatuurcontrole en of de houtskool 100% natuurlijk is, zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de prestaties van je BBQ. Lage kwaliteit houtskool kan problemen veroorzaken zoals verstoppingen van de filters, frequent bijvullen van de houtskool, moeite met het bereiken van de juiste temperatuur en zelfs een negatieve invloed hebben op de smaak. Mijn advies is daarom altijd te kiezen voor hoogwaardige, 100% natuurlijke houtskool. De aankoopprijs verschilt weinig.

Gebruik geen briketten, hout of ander materiaal om je BBQ mee te verwarmen. Briketten bestaan uit gruis dat op zichzelf niet goed ontbrandt. Dit kan leiden tot toevoeging van niet duurzame en schadelijke materialen aan je BBQ. Bovendien kunnen er kiezels en ander afval in briketten verwerkt zijn, wat de werking van je luchtregelaar en gietijzeren rooster negatief beïnvloedt.

Stappenplan voor het aansteken van je BBQ

Stap 1:

Bevestig de reggulator op het keramische deksel van je BBQ. Dit element stelt je in staat om de luchtstroom en daarmee de interne temperatuur van je BBQ te regelen.

Stap 3:

Plaats, afhankelijk van je gewenste kooktemperatuur, één tot drie aanmaakblokjes op de houtskool en steek ze aan. Houd het deksel van de reggulator open, zodat de houtskool snel begint te gloeien door de overvloedige toevoer van zuurstof.

Stap 2:

Vul de keramische vuurkorf tot aan de onderkant van de vuurring met houtskool en schuif de luchtregelaar in de keramische basis helemaal open.

Stap 4:

Wacht 10-15 minuten totdat de kolen goed gloeien. Zodra dit het geval is, kun je beginnen met je kooksessie.

ZonnemaireFun Facts

inwoners

2176706

baby in 2022

3106493

gemiddelde prijs

car1

elektrische auto's

wat mensen zeggengeef uw mening

d'Ouwe Smisserecensies